Facebook
Flickr
Google+
Pinterest
Blogger
Youtube
Twitter
@csillaghullas Tweetjei

Bőrfestés - ülések bútorok festése

Megkopott bőr bútorok; fotelek, kanapék, puffok, stb. felújítása a bőr részleges-, vagy teljes átfestésével

bőr bútor festés előtt

bőr bútor festés után

bőrfotel festés előtt
bőrfotel festés után

A megérdemelt ápolás, melyet bőr felületeink hosszú élettartammal hálálnak meg

A bőrt évszázadok óta használják, bár napjainkra jóval kifinomultabb módszerekkel létrehozva, mint hajdanán. Talán ez lehet az oka annak is, hogy régebben nem fordítottak hangsúlyt a bőrápolásra, illetve tisztításra, vagy egyszerűen csak nem volt értéke az esztétikának ilyen mértékben. Sokan nem tudják, hogy a bőr felületeket nem csak ápolni és tisztán tartani lehetséges, hanem restaurálni is.

A bőrrestaurálás roppant aprólékos folyamat, mely nagy gondosságot és kézügyességet igényel, amit az erre szakosodott mester végez. Ezzel a művelettel újjá varázsolhatjuk régi, elnyűtt bőrfelületű tárgyainkat, ezzel is rengeteg pénzt spórolva meg, az eszmei értékről nem is beszélve. A bőrfestés, mely kapcsolódik a restaurálási folyamathoz, szintén egy bonyolult és specifikusságot igénylő tevékenység. Ennek segítségével a felszíni hibákat, mint a kopás és elszíneződés lehet korrigálni.

Ha Önnek is szívéhez nőtt egy bőr felülettel rendelkező tárgy, időt és pénzt szeretne spórolni, forduljon hozzánk bizalommal bőrrestaurálással kapcsolatban!

bőrrestaurálás

Miért érdemes bútorainak bőranyagát újrafesteni?

Fakulnak a bútorai? Kedvenc fotelje – ránézésre legalábbis – elhasználódott? Szeretné, hogy a bőr anyagai mindig úgy nézzenek ki, mintha most vásárolta volna őket? Keressen fel minket, mi tudunk Önnek ebben segíteni!

Cégünk az autókárpitozás mellett foglalkozik bútorok bőrfestésével és restaurálásával is, így bútor darabjai újra régi fényükben tündökölhetnek.

A bőrfestés előnye, hogy a megszünteti az elhasználódás miatt keletkezett fakulását az anyagon, felfrissíti annak kinézetét, így olyan, mintha most vásárolta volna a bútorboltban. Ha bútora nem csak kifakult, hanem hibás is (szakadt például), azt is meg tudjuk javítani.

Emellett fontos hangsúlyozni a rendszeres bőrtisztítás előnyeit, hiszen ezáltal az anyag  időtálló lesz és kevésbé fog berepedezni.

Ápolja Ön is rendszeresen bőr anyagú bútorait, hogy még sokáig élvezhesse őket! Keressen fel minket, cégünk szakértelmével segít Önnek abban, hogy bútorai mindig pompás színűek és hibátlanok legyenek!


Bőrbútorok felújítása, javítása, újrafestése

Elhasználódtak, az idők folyamán megkoptak a bőrből készült bútorai? Ne rohanjon egyből a bútorboltba, hiszen ezek könnyen javítható hibák.  Jelentős energiát, időt és pénzt takaríthat meg azzal, ha nem új bútorokat vesz, hanem inkább felújíttatja a régieket.

A bőrbútorok repedezettsége, sérülései javíthatók, a kopás eltüntetésére pedig a bőrfestés kiváló megoldás lehet. A bőr javítás költségei messze lemaradnak egy új bőrbútor árától, mégis úgy fognak kinézni bútorai, mintha csak most vette volna őket. Mindenkinek jobban esik egy szép, rendezett lakásba hazatérni és pihenni, mint egy olyanba, ahol régi, szakadt, kopott bútorok várják, felújítás utáni rendszeres ápolással pedig jelentősen meghosszabbíthatja bőrbútorai élettartamát és szépségét!

Ha bőrbútorai már nem tündökölnek a régi fényükben, esetleg bőrfestés vagy kárpitozás szükséges, viszont sajnálná őket kidobni a kukába, vagy spórolni szeretne, keressen minket bizalommal és vegye igénybe bútorfestési szolgáltatásunkat!


Spóroljon a bútorfelújítással!

Amikor költözésre kerül a sor, el kell dönteni, mely bútorok mehetnek az új lakásba, és melyektől kell esetleg megválni. Nem szívesen ítéljük kidobásra kedvenc bútorainkat, még akkor sem, ha igen öreg darabokról van szó, ám új otthonunkban szeretnénk teljes komfortot biztosítani magunknak és családunknak. A megoldás a bútorok felújítása lehet!

A bőrbútor örök darab, de egy idő után elkezd repedezni, vagyis szükségessé válik a kárpitozás. Sok pénzt spórolhat azzal, ha régi bőrbútorait felújíttatja, ezáltal elkerülheti a bútorvásárlással járó plusz kiadásokat és utánajárást. Előfordul, hogy egyes bútorok kárpitja nem szakadt, éppen csak kopott, és már nem igazán esztétikus, így ezekben az esetekben bőrfestésre van szükség. Az eljárás során az az elöregedett bőrkárpit új színt kap, mintha most vásárolta volna meg!

Ha Önnek is szüksége van kárpitozásra, vagy csak szeretné felújítani bútorát bőrfestéssel, válasszon minket, hogy új otthona a család minden igényének megfeleljen! További információért keressen minket elérhetőségeinken!

bőrfestés


Érdekesség: A bőr kikészítésének menete

Az autókárpitozás egyik legfőbb alapeleme a bőr. A bőr kikészítésének menete hosszú és sok lépcsőből álló folyamat, azonban a végeredmény egy esztétikus, rengeteg pozitív tulajdonsággal rendelkező anyag.

Az állati bőr a nyúzás után tulajdonképpen egy nyersanyag. Első lépésben elő kell készíteni a cserzésre, ennek sok lépése van, például mészben áztatás, hasítás, hibák javítása, szőr eltávolítása. A második nagyobb szakasz maga a cserzés. Ekkor olyan anyagban áztatják a bőrt, amivel kémiailag ellenállóbbá teszik, és új tulajdonságokat kap: strapabíróbbá válik a fénnyel, vízzel, hővel szemben, jobb lesz a szakítószilárdsága és festhető lesz. Ezek a tulajdonságok fontosak lesznek, hiszen a bőrnek ellenállónak kell lennie. Ezt követik a cserzés utáni eljárások: víztelenítés, zsírozás, majd a megfelelő vastagság kialakítása.  Végül a festés következik, melynek kétféle módja lehet: színezés és fedőfestés.

Az autókárpitozás elengedhetetlen alapanyaga tehát a bőr, amely hosszú utat jár be, míg autónk üléséig eljut. Ha Ön is szeretné bőrrel kárpitoztatni autóját, esetleg bőrtisztításra, kárpit javításra van szüksége, bátran vegye fel velünk a kapcsolatot!

autókárpitozás


Tegye egyedivé bútorát!

Ma már nagyon sok megoldás létezik arra a problémára, ha bőr bútorunk javításra szorul vagy csak egyszerűen kiment a divatból. A bőrülések újrafestésének, retusálásának számos oka lehet.

Az oka lehet az is, hogy az évek során annyira elhasználódott a bőr, hogy kirepedezett és a színe is kifakult, illetve a házi állatok által rágások, karmolások is könnyen felsérthetik a bőr felületét.  Mindemellett a nem megfelelő bőrtisztítás is komoly problémákhoz vezethet.

Ön is hasonló problémákkal küzd? Akkor jó helyen jár, hiszen mi vállaljuk a bőrretusálást elhasználódott vagy már megunt bútorán.

Nagyszerű lehetőség egy bőrfestés kapcsán, hogy akár kárpitunk régi külsejét megváltoztassuk, ezáltal egyedivé tegyük régi bútorunkat. Számos kivitelezési megoldás közül választhatunk, ami illik egyéniségünkhöz, illetve otthonunkba is tökéletesen passzol.

Bízza ránk elhasználódott, régi bőrbútorát és garantáltan meg lesz elégedve az eredménnyel. Minőségi alapanyagaink segítségével szebbé és egyedivé varázsoljuk a kárpitját!


bőr ülés


A bőrbútorok karbantartását bízza ránk!

A bőrbútorokról köztudott, hogy hosszas élettartammal rendelkeznek, ha megfelelően karban vannak tartva. A bőrtisztítás nem egyszerű feladat, sokan nem is mernek belevágni, félve attól, hogy a használt tisztítószerrel kárt okoznak a bőr felületén. Sajnos sok esetben ez be is következik. A nem megfelelő tisztítószer vagy tisztítási kellék, esetleg módszer csúnya felületi sérüléseket okozhatnak.

A másik fő ok, amiért sokan nem mernek bőrbútort vásárolni, az a kopás. Az idő előrehaladtával ugyanis, mint minden anyag, a bőr is megkopik, kiszárad, berepedezik és végső soron ki is szakadhat. Ez nem túl esztétikus látvány, valljuk be.

Azonban mindkét eshetőségre van megoldás! A bőrfestés egy olyan precíziós folyamat, melynek segítségével bármilyen hiba, elhasználódás és sérülés eltüntethető, újjá varázsolható. A bőrfestéshez használt speciális anyagok lehetővé teszik, hogy a bútorok még hosszú éveken át tökéletes állapotban ékesítsék otthonát! Ne aggódjon, ha valami történt bőrbútorával, keressen fel minket bizalommal!

Bőrbútor


A bőrkárpit is néha felújításra szorul

A bőr fotelek és kanapék kedvelt elemei otthonainknak, köszönhetően stílusos megjelenésüknek és az általuk nyújtott magas fokú kényelemnek. Nem véletlen, hogy a legtöbb háztartásban megtalálhatóak a különböző bőr bútorok.

Bőrkárpit felületeink viszont időről-időre restaurálásra szorulhatnak az esetleges foltok, kopások vagy fakulások miatt. Egy bőr bútor akkor igazán szép, ha felülete makulátlanul tiszta és hibátlan. Persze otthoni bőrápoló szerekkel is elérhetünk egy bizonyos hatásfokot, de igazán kiváló eredményt csak a szakemberek által végzett bőrfestéssel vagy javítással érhetünk el. Ezáltal régi vagy kopott bútoraink újra eredeti formájukban tündökölhetnek otthonunkban, mint ha csak újat vettünk volna!

Bútorai az esetleges sérülések és elöregedés miatt javításra vagy bőrfestésre szorulnak? Kárpitozással szeretné újjá varázsolni berendezéseit? Cégünk megoldást nyújt a problémáira! Ha bőrfestésre vagy javításra, esetleg komplett újrakárpitozásra van szüksége, forduljon hozzánk bizalommal!

Bőrkárpit kanapéra

Bőrfestéshez, bőrfelújításhoz kapcsolódó videók

Bőr bútorok, autóülések festéseBőrbútorok, bőr autóülések felújítása


Vissza a tetejére
Autó.lap.hu | Autó - Wikipedia | Légzsák.lap.hu
Kárpitszervíz | 1157 Budapest, Erdőkerülő utca 7.. | 06-30/9218-349 | |